За нас

Информация за Lavandula.bg

Ние сме дружество, опериращо в няколко икономически сфери, една от които е модерно земеделие, специализирайки в създаването и развитието на 100% натурални продукти от лавандула. В резултат на това днес ние и нашите партньори сме сред най-динамично развиващите се производители и търговци на лавандулов цвят и масло и продукти на тяхна база. В дестилериите на нашите партньори се изварява както собствена, така и продукция на ишлеме, т.е. на външни за нашата организация земеделски производители на лавандулов цвят.

Мисията на сайта Lavandula.bg  е да събере и систематизира на едно място най-важната информация за растението и производните му продукти, неговото значение, начини на отглеждане и приложение. А така също и да се превърне в източник на полезна и практична информация за малки и средни производители и търговци,  и всички, които се интересуват от лавандула.

В сайта Lavandula.bg, Вие можете да:

– научите какво представлява растението лавандула;

– прочетете съвети как се създават и отглеждат лавандулови насаждания;

– научите как се дестилира лавандулово масло от лавандулов цвят;

– прочетете за какво се използва лавандулата, маслото и неговите производни продукти;

– се запознаете първи с последните новини в областта;

– участвате във специализирания форум;

– други.

Oсновната ни цел е да бъдем винаги наблизо и на разположение на нашите контрагенти и партньори. Да публикуваме актуална, полезна и практична информация от сектора на отглеждане на лавандула и производство на лавандулово етерично масло и лавандулов цвят. Да подпомогнем запазването на световната лидерска позиция на България в този бранш.

гр. Варна 9010, р-н Приморски, местн. Сотира 549, тел: +359 52 992289,  +359 89 8406080, email: lavandula.bg@gmail.com